NEAMȚ: Cod galben și portocaliu de inundații în Neamț (17-18 iunie)

Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, au emis astăzi, 17 iunie, avertizări Cod galben și Cod portocaliu de inundaţii, valabile pe râuri din județul Neamț. 

COD PORTOCALIU

Data: 17.06.2019 ora 20:50 – 18.06.2019 ora 06:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Frumosu – amonte S.H. Frunzeni, județele Harghita și Neamț.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bicaz și Tarcău.

COD GALBEN

Data: 17.06.2019 ora 18:15 – 18.06.2019 ora 07:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați.

COD GALBEN

Data: 17.06.2019 ora 14:15 – 18.06.2019 ora 07:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, județele: Suceava, Harghita, Iași și Neamț.