Neamț: Cod galben, fără probleme deosebite în Neamț

Conform unui raport emis de autorități în această dimineață, în intervalul 16 ianuarie, ora 7:00 – 17 ianuarie, ora 7:00 au fost în vigoare mai multe avertizări meteo:

– o informare meteorologică valabilă în intervalul 14 ianuarie ora 14.00 – 16 ianuarie ora 20.00, prin care s-a preconizat că în cea mai mare parte a judeţului, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală 45-55 km/h, accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător zăpada va fi spulberată, precipitaţii slabe cantitativ, în special sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri precipitaţii mixte favorizând depunerile de polei;

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

– o atenționare meteorologică cod galben valabilă în intervalul 14 ianuarie ora 14.00 – 16 ianuarie ora 20.00, prin care s-a preconizat că în toată zona de munte vântul va prezenta intensificări cu viteze de 65-80 km/h, temporar va ninge, ninsori mai intense în noaptea de marţi spre miercuri, în special în nordul Carpaţilor Orientali unde s-au putut acumula cantităţi de 10-15 l/mp. Temporar, pe creste vântul a suflat tare, cu rafale de peste 100-120 km/h, viscolind şi troienind zăpada, determinând scăderea vizibilităţii.

– o avertizare meteorologică cod portocaliu valabilă în intervalul 16 ianuarie ora 10.00 – 16 ianuarie ora 14.00, prin care s-au preconizat intensificări ale vântului care vor depăşi 125 km/h, iar zăpada va fi puternic viscolită în zona de munte de peste cota 1800m.

– o atenţionare meteorologică cod galben valabilă în intervalul 16 ianuarie ora 14.00 – 16 ianuarie ora 17.00, prin care s-au preconizat intensificări ale vântului care în general vor atinge 55-65 km/h, iar zăpada va fi spulberată pentru zona joasă a judeţului.

În perioada menționată, pentru menţinerea viabilităţii drumurilor, Secţia Neamţ a CNAIR (drumuri naționale) a acţionat cu 15 lucrători şi 15 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştierea de material antiderapant pe 7 sectoare de drum. Utilajele SC DRUPO S.R.L. şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 19 lucrători şi 7 utilaje pentru deszăpezire și răspândire de material antiderapant pe 10 sectoare de drumuri judeţene.

Starea părţii carosabile pe drumurile naționale din Neamț: uscată alternând cu porţiuni umede.
Starea părţii carosabile pe drumurile județene din Neamț: acoperită de zăpadă frământată şi bătătorită.

La această oră, nu sunt drumuri naţionale blocate, închise ori cu circulaţia îngreunată.

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de asistenţă socială pentru primirea persoanelor fără adăpost au fost cazate 69 de persoane, astfel: Piatra Neamţ – 35, Roman – 7, Roznov – 8, Târgu Neamţ – 19, Bicaz – 0.

În perioada raportării nu au fost localităţi nealimentate cu energie electrică, iar toate persoanele programate au ajuns la centrele de dializă.

Prognoza pe 24 ore în județul Neamț (17 ianuarie, ora 7:00 – 18 ianuarie, ora 7:00)

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil.  Vântul va avea intensificări pe crestele montane, unde va atinge viteze de 70…80 km/h.

– Temperaturi maxime: 4 la 7 grade
– Temperaturi minime: -5 la -3 grade

Situaţia hidrologică:

Coada lacului Izvorul Muntelui este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului până aval 0,2 km de barajul Topoliceni, pe o lungime de 5 km, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,10-2,0 m. Tronsonul prezintă ochiuri şi canal dezgheţat pe 20% din lungime. Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu la ora 06:00 era de -4,5 oC. Din amonte nu curge zai pe suprafaţa apei. Nivelurile şi debitele au fost oscilante. Nu s-au semnalat probleme deosebite.

PUBLICITATE