NEAMȚ: Cod galben de inundații în județul Neamț

Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), au emis astăzi, 30 aprilie, o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă începând de astăzi, în mai multe județe printre care și Neamț.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

COD GALBEN

În intervalul 30.04.2019 ora 16:00 – 01.05.2019 ora 18:00

pe râurile Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Bistriţa – bazin superior şi afluenţi amonte S.H. Frunzeni (judeţele Suceava, Neamţ şi Harghita).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Cluj, Bihor, Hunedoara, Caraş – Severin, Suceava şi Neamţ.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

PUBLICITATE