NEAMȚ – Cine sunt cei 4 suspecți anchetați de DIICOT în dosarul „Facebook”


Ieri dimineaţă, a „explodat” un dosar-bombă la DIICOT, cu o serie de vedete chemate pentru declaraţii, după ce o serie de escroci şi-au făcut conturi false în numele lor, cerând bani utilizatorilor de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Patru infractori din județul Neamț au creat conturi de Facebook fictive pe numele unor vedete precum Andreea Marin, Iulia Vântur, Teo Trandafir, Radu Vâlcan, Stela Popescu, Sofia Vicoveanca și Rodica Popescu Bitănescu și au cerut bani credulilor pentru presupuse cauze umanitare. Pe firul afacerii au intrat însă procurorii DIICOT și ieri dimineață au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, dintre care patru  pe raza județului Neamț (vezi articolul – AICI)

Cei patru tineri au ajuns în arestul IPJ Suceava
Ieri seară, după mai multe ore de audieri, procurorul de caz de la DIICOT Suceava a decis să emită ordonanţe de reţinere pe numele celor patru suspecţi: Constantin Cătălin Negru, în vârstă de 23 de ani, Alexandru Ovidiu Lăcătuş, tot de 23 de ani, Vlad Iulian Lăcătuş, 22 de ani, şi Valentin Lăcătuş, în vârstă de 18 ani.

Cei patru urmau să-şi petreacă noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după care, astăzi, ar urma să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. – notează monitorulsv.ro

În timp ce aştepta să fie audiat la sediul DIICOT Suceava, unul dintre tinerii vizaţi de această anchetă le-a spus câteva cuvinte şi reporterilor care îi puneau întrebări cu privire la faptele de care este acuzat.

„Știu procurorii şi cei care ne-au adiat ce am făcut. Vreau să spun doar că regretăm şi atât”, a spus unul dintre tineri pentru aceeași sursă citată

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că  în perioada 01.01.2015 – 02.08.2016, pe numele celor patru suspecți au fost efectuate, prin intermediul  serviciilor de transfer rapid de bani, un numar de 360 tranzacții de la 273 persoane vătămate  suma totală transferată fiind  în valoare de  33.853,37 USD și 1000 lei.

Vezi și Percheziții DIICOT în Neamț la persoane cu conturi false pe Facebook

Vezi și Ce vedete au fost implicate în scandalul – DIICOT în Neamț – conturi false de Facebook

D.M.B.
sursa: monitorulsv.ro
PUBLICITATE