Neamț: Cinci incendii stinse de pompieri într-o singură zi

Misiune de stingere incendiu produs la o anexă particulară în localitatea Brusturi

Duminică, 07.10.2018, la ora 14:13, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o anexă particulară în localitatea Brusturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, fiind sprijinit și de un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brusturi, care au stins incendiul.

Datorită intervenţiei prompte, pagubele au fost limitate la 4 metri pătraţi de perete din lemn şi o maşină de spălat, care au ars.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la un conductor electric defect”.

Misiune de stingere incendiu produs la o stână de pe raza localităţii Sagna

Duminică, 07.10.2018, la ora 16:53, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o stână de pe raza localităţii Sagna.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă şi o autocisternă, fiind sprijinite și de doi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sagna, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars o magazie realizată din scândură cu suprafaţa de aproximativ 10 metri pătraţi, o rulotă, deşeuri din plante furajere şi vegetaţia uscată din zonă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,fumatul în locuri nepermise”.

Stingere incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Horia

Duminică, 07.10.2018, la ora 18:26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Horia.

La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, fiind sprijinit şi de un voluntar din cadrul SVSU Horia. Echipajul de pompieri a stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 50 metri pătraţi vegetaţie uscată, în mai multe focare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Misiune de stingere incendiu produs la o pubelă de deşeuri menajere în municipiul Piatra Neamţ

Duminică, 07.10.2018, la ora 20:54, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o pubelă de deşeuri menajere în municipiul Piatra Neamţ, str. Progresului.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă şi o autospecială complexă de primă intervenţie la incendii, salvare şi prim ajutor.

Datorită intervenţiei prompte, pagubele au fost limitate la 200 kg de deşeuri menajere şi pubela din PVC, care au ars. În imediata apropiere se afla parcat un autoturism, care nu a suferit avarii.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,fumatul în locuri nepermise”.

Misiune de stingere incendiu produs la un coş de fum din municipiul Roman, str. Fabricii

Duminică, 07.10.2018, la ora 20:53, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un imobil de pe str. Fabricii, municipiul Roman.

La locul evenimentului s-au deplasat, de urgenţă, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, fiind sprijinite și de un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Roman, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars pe o suprafaţă de aproximativ 6 metri pătraţi, în jurul coşului de fum,  acoperişul, realizat din astereală de lemn cu învelitoare din tablă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un coş de fum neprotejat corespunzător faţă de materiale combustibile”.

PUBLICITATE