NEAMȚ: Cinci ierarhi și sute de credincioși prezenți la Hramul Mănăstirii Neamț

Articolul continuă după anunț

Praznicul Înălţării Măntuitorului Iisus Hristos a adunat, cu prilejul hramului istoric al Mănăstirii Neamţ, sute de credincioşi din întreaga ţară, dar şi din străinătate.

Slujbele oficiate cu prilejul sărbătorii au început de miercuri seara, 5 iunie 2019, unde a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia şi a Utreniei, de către Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, iar joi, 6 iunie 2019, s-a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

De asemenea, Părintele Mitropolit a hirotonit un ieromonah și a hirotesit un duhovnic, iar la finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba Parastasului pentru eroii neamului.

Credincioşii prezenţi la hramul istoric al „Ierusalimului ortodoxiei române“, Mănăstirea Neamţ, au aşteptat la rând pentru a se închina la moaştele Sfântului Cuvios Paisie Velicicovschi, ale Sfântului Simeon de la Muntele Minunat şi ale Sfântului Necunoscut, acestea fiind aşezate în biserica cea mare a mănăstirii, ctitoria Sfântului Voievod Ştefan cel Mare.

De asemenea, închinătorii s-au putut ruga şi la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aceasta fiind amplasată într-un foişor special amenajat din curtea aşezământului monahal.

Mai multe informații și imagini găsiți aici: https://mmb.ro

sursa: Mitropolia Moldovei