NEAMȚ: Cinci ierarhi și sute de credincioși prezenți la Hramul Mănăstirii Neamț

Praznicul Înălţării Măntuitorului Iisus Hristos a adunat, cu prilejul hramului istoric al Mănăstirii Neamţ, sute de credincioşi din întreaga ţară, dar şi din străinătate.

Slujbele oficiate cu prilejul sărbătorii au început de miercuri seara, 5 iunie 2019, unde a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia şi a Utreniei, de către Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, iar joi, 6 iunie 2019, s-a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, Părintele Mitropolit a hirotonit un ieromonah și a hirotesit un duhovnic, iar la finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba Parastasului pentru eroii neamului.

Credincioşii prezenţi la hramul istoric al „Ierusalimului ortodoxiei române“, Mănăstirea Neamţ, au aşteptat la rând pentru a se închina la moaştele Sfântului Cuvios Paisie Velicicovschi, ale Sfântului Simeon de la Muntele Minunat şi ale Sfântului Necunoscut, acestea fiind aşezate în biserica cea mare a mănăstirii, ctitoria Sfântului Voievod Ştefan cel Mare.

De asemenea, închinătorii s-au putut ruga şi la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aceasta fiind amplasată într-un foişor special amenajat din curtea aşezământului monahal.

Mai multe informații și imagini găsiți aici: https://mmb.ro

sursa: Mitropolia Moldovei
PUBLICITATE