Neamț: Cetățean prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască doi polițiști

La data de 24.10.2017, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamţ, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au organizat şi desfăşurat activităţi specifice de prindere în flagrant a lui S.O. după ce a oferit suma de 700 lei unor agenți de poliţie din cadrul I.P.J. Neamț pentru ca aceștia să anuleze actele de constatare a unor contravenţii şi să-i restituie permisul de conducere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţurilor depuse de poliţiști la S.J.A. Neamţ.

În fapt, la data de 20.10.2017, cei doi polițiști au oprit pentru control un autoturism condus de S.O., ocazie cu care au constatat că făptuitorul nu a perfectat actele de vânzare-cumpărare în termen de 30 de zile de la achiziţia autovehiculului, faptă ce  constituie contravenţie.
Pentru a nu fi sancționat, S.O. a aruncat în interiorul autospecialei de poliție o bancnotă, pe care a luat-o înapoi la solicitările agenţilor de poliţie. Aceștia i-au adus la cunoştinţă că și pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier poate fi sancţionat contravenţional.

Ulterior, S.O. a încercat în repetate rânduri, atât la fața locului, cât și la sediul Postului de Poliție unde a fost condus, să le remită agenţilor de poliţie diferite sume de bani și bunuri.

Celui în cauză i s-a întocmit proces verbal pentru contravențiile constatate, i s-a aplicat o amendă în cuantum de 1.450 lei şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare, fiind emise dovezi în acest sens.

În data de 23.10.2017, S.O. i-a contactat din nou pe cei doi polițiști, oferindu-le o sumă de bani în scopul menționat.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Parchetul Tribunalului Neamț a dispus începerea urmăririi penale față de S.O. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată și a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore.

PUBLICITATE