NEAMȚ: Cerşetori torturaţi pentru a-şi face „planul de încasări“

Punct final într-un dosar de trafic de persoane, care a vizat membrii unei familii interlope, după ce şi ultimul dintre acuzaţii condamnaţi a fost prins şi încarcerat, după ce reuşise să stea fugar 2 ani de la pronunţarea sentinţei. – anunță Adevărul.ro

Recent, Poliţia Neamţ l-a depistat pe un bărbat de 37 de ani, din Piatra-Neamţ, care era dat în urmărire naţională pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi vătămare corporală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru aceste fapte Tribunalul Suceava l-a condamnat în 2018 la 10 ani de închisoare.

În baza activităţilor investigativ-operativ desfăşurate, cadrele Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu cei ai Poliţiei Piatra Neamţ, au depistat, în municipiu, un bărbat de 37 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii“, a anunţat Poliţia Neamţ.

Bărbatul făcea parte dintr-o grupare infracţională alcătuită din membrii aceleiaşi familii, condusă de tatăl său în ciuda vârstei înaintate, individ care are la activ şi uciderea a două cerşetoare, în anul 2000.

Anchetatorii DIICOT au arătat faptul că individul, împreună cu rudele sale, exploata persoane prin practicarea cerşetoriei, victimele fiind supuse unor torturi şi tratamente inumane, toţi banii câştigaţi fiind folosiţi de traficanţi.

În rechizitoriu este menţionat că faptele au avut loc între anii 2013 şi 2015, stabilindu-se că au fost şapte părţi vătămate, trei fiind minore.

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI

PUBLICITATE