NEAMȚ: Cercetați penal pentru că au refuzat internarea în spital

Trei nemțeni vor fi cercetați de procurori după ce au refuzat internarea în Spitalul Județean de Urgență din Piatra-neamț.

Pentru cei trei au fost deschise dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • La data de 19.10.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin.(1) din Codul penal.
    Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul mun. Piatra Neamț, judeţul Neamţ, cu privire la faptul că, o femeie din mun. Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, în vârstă de 56 de ani, confirmată pozitiv cu Covid 19, a refuzat internarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.
  • La data de 19.10.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin.(1) din Codul penal.
    Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei mun. Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, cu privire la faptul că, un bărbat din mun. Roman, judeţul Neamţ, in vârstă de 64 de ani, confirmat pozitiv cu Covid 19, a refuzat internarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.
  • La data de 21.10.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin.(1) din Codul penal.
    Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 1 Borleşti, judeţul Neamţ, cu privire la faptul că, o persoană din localitatea Piatra Şoimului, judeţul Neamţ, in vârstă de 50 de ani, confirmată pozitiv cu Covid 19, a refuzat internarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situaţie să înfrângă principiul prezumpţiei de nevinovăţie.

PUBLICITATE