NEAMȚ: Cercetați de polițiști după ce au cumpărat o mașină cu 500 de lei

Doi tineri din Piatra-Neamț, care au cumpărat un autoturism (furat) cu 500 de lei, sunt cercetaţi de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire. Autoturismului a fost recuperat şi predat de către poliţişti persoanei vătămate.

La data de 10 martie, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că din sediul unei societăţii comerciale, persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri şi un autoturism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat doi tineri de 19 ani şi 20 de ani, din Iaşi, şi unul de 18 ani, din Piatra Neamţ, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii au stabilit că în noaptea de 09-10 martie, cei trei ar fi pătruns în sediul societăţii, de unde ar fi sustras două laptopuri, un DVR de la sistemul de supraveghere, un aparat foto digital, un aparat de sudură, 20 de acumulatori auto, 20 de catalizatoare, un flex, două truse cu scule, 4 seturi de jante şi alte bunuri, pe care le-ar fi transportat cu un autoturism sustras din curtea aceleiaşi societăţi.

Ulterior, cei trei s-ar fi deplasat cu autoturismul, condus de către cel de 19 ani, din Iaşi (care nu deţine permis de conducere) la un centru de colectare a fierului vechi.

Aici, ar fi vândut autoturismul unor tineri de 25 şi 29 de ani, ambii din Piatra Neamţ contra sumei de 500 de lei, cercetaţi în prezent sub aspectul comiterii infractiunii de tăinuire.

Autoturismului a fost recuperat şi predat de către poliţişti persoanei vătămate.

La data de 20 martie, cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ care a dispus faţă de cel de 20 de ani arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar faţă de cel de 19 ani, măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Vezi și NEAMȚ: Campioni la tâlhării și furturi din Piatra-Neamț, reținuți

PUBLICITATE