NEAMȚ: Centrul Militar Judeţean Neamţ face înscrieri

Centrul Militar Judeţean Neamţ, prin Biroul informare-recrutare, structura specializată în domeniu  a Ministerului Apărării Naţionale, care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, aduce la cunoştinţa celor interesaţi că au început înscrierile pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta  sunt următoarele:

  1.  ÎNVĂŢĂMÂNT  UNIVERSITAR ( pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi):

–  Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti – 9 locuri;

–  Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 264 locuri;

–  Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – 184 locuri;

–  Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 108 locuri;

–  Academia Tehnică Militară Bucureşti – 219 locuri;

–  Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Tg.Mureş – 110 locuri.

       Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 ( 24 ani pentru piloţi).

  1.  ÎNVĂŢĂMÂNT POSTLICEAL ( pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor):

             – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre” Basarab I” Piteşti – 313 locuri pentru maiştri militari şi 323 locuri pentru subofiţeri;

            – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi apărare cibernetică Sibiu – 168 locuri pentru maiştri militari şi 60 locuri pentru subofiţeri;

             –  Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”  Boboc, jud. Buzău – 245 locuri pentru maiştri militari şi 76 locuri pentru subofiţeri ;

             – Şcoala Militară de Maiştri Militari  a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 245 locuri pentru maiştri militari.

      Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 – pentru maiştri militari şi 35 de ani pentru subofiţeri.

  1. ÎNVĂŢĂMÂNT LICEAL:

              – Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc – 120 locuri;

              – Colegiul Naţional Militar” Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 locuri;

              – Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia- 120 locuri;

              – Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova- 120 locuri;

              – Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa- 120 locuri.

            Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 01.03.2019.


  1. CURSUL  DE FORMARE  PE FILIERA INDIRECTĂ  A OFIŢERILOR ÎN ACTIVITATEÎN ANUL  ŞCOLAR 2018 – 2019, (CIFRĂ SUPLIMENTARĂ):

  • Școala de Aplicaţie pentru Logistică “General Constantin Zaharia”:

      – Arma – Căi Ferate – 7 locuri.

        Se primesc candidaţi absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ universitar acreditate, cu diplomă de licenţă, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare sau să facă dovada promovării examenului de licenţă, până la data concursului de admitere la cursul de formare şi care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în cursul anului 2019.

       Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 03.04.2019.


  1. CURSUL  DE FORMARE  PE FILIERA INDIRECTĂ  A SUBOFIŢERILOR ÎN ACTIVITATE, ÎN  ANUL ŞCOLAR  2018 – 2019, (CIFRĂ SUPLIMENTARĂ)

                – Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia”:

                – Rachete şi artilerie antiaeriană – subofiţer tehnician electronist, electronică industrială – 30 locuri.

          Se primesc candidaţi absolvenţi ai unui program de studii postliceal finalizat cu certificat de calificare corespunzător calificărilor profesionale pentru care se asigură pregătirea prin şcoala de maiştri – nivelul 3

avansat de calificare şi care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în cursul anului 2019.

       Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 08.02.2019.

             Pentru candidaţii din judeţul Neamț  activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Judeţean Neamţ, situat în Piatra-Neamţ, strada Durăului, nr. 9, zilnic de luni până vineri între 08.30-16.30, marţi între 10.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233/213886, sau 0233/213473 int. 117, 107, pe adresa de email: [email protected], sau pagina de facebook a Centrului Militar Judeţean Neamţ, https://www.facebook.com/Centrul Militar Judeţean Neamţ.

PUBLICITATE