NEAMȚ: „Cel mai Puternic Pompier”, la ISU Neamț (FOTO)

Pompieri din Neamţ, Alba și Satu Mare şi Neamţ sunt câştigătorii etapei finale a competiţiei „Cel mai Puternic Pompier”, desfăşurată pe trei categorii de vârstă, organizată, miercuri şi joi, la Alba Iulia.

La categoria juniori, sub 30 de ani, „cel mai puternic pompier” a fost reprezentantul ISU Neamţ, sergent major Andrei Băluşescu. Pe următoarele două locuri s-au clasat pompieri din Sibiu şi Botoşani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La categoria peste 40 de ani, „cel mai puternic pompier” a fost declarat câştigător un pompier de la ISU Satu Mare. Pe podium au mai urcat pompierii din cadrul ISU Neamț: Grecu Mario Ciprian (locul II) şi Cucolaș Gheorghe (locul IV).

Peste 120 de salvatori militari din 26 de judeţe s-au întrecut, timp de două zile, la Alba Iulia, pentru titlul de „Cel mai puternic pompier”, competiţie desfăşurată în Piaţa Toboşarului din Cetatea Alba Carolina.

Pompierii militari au susţinut trei probe practice, două individuale şi una pe echipe (ştafetă). Ei şi-au demonstrat abilităţile, pe o căldură sufocantă, în utilizarea furtunului de refulare, ridicarea greutăţilor şi parcurgerea unor obstacole dificile.

De menţionat că probele sunt adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

Premiile au constat în cupe, medalii, diplome, dar şi în bani şi accesorii pentru pompieri.

PUBLICITATE