Neamț: Ceață și temperaturi negative în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără evenimente cauzate de starea vremii sau a carosabilului. – informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cerul este acoperit, cu ninsori slabe la Bârlad (jud. Vaslui) și Darabani (jud. Botoșani). Intensitatea vântului este de 15-20 km/h, în județele Botoșani, Galați, Suceava și Vaslui, iar vizibilitatea este bună, cu excepția localităților Fălticeni (jud. Suceava) și Piatra Neamț (jud. Neamț), unde aceasta este redusă, din cauza ceții.

Carosabilul este uscat cu sectoare umede în majoritatea județelor regiunii, respectiv umed în județele Galați și Suceava.

Temperatura aerului este cuprinsă între -8 grade la Suceava Piatra Neamț și -3 grade la Iași, Focșani și Galați.
Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat preventiv cu 76 de autoutilaje și s-au răspândit 139,5 tone material antiderapant.

La nivel național, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în această dimineață nu au fost semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

Se circulă însă în condiţii de vizibilitate scăzută pe alocuri sub 150 de metri, din cauza ceţii, pe Autostrada A1 pe tronsonul Sibiu – Deva.

Din cauza unui eveniment rutier fără victime (autoutilitară răsturnată pe carosabil), produs pe DN 1 Huedin – Cluj-Napoca, la kilometrul 492+130 metri, între localităţile Gilău şi Floreşti, judeţul Cluj, traficul se desfăşoară pe un fir alternativ.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă, reducând viteza de rulare, să evite să se angajeze în efectuarea unor depăşiri riscante, să utilizeze luminile de întâlnire şi pe cele de ceaţă din dotarea autovehiculelor şi să mărească distanţa între vehicule pentru a putea oprit în siguranţă dacă situaţia o impune.

PUBLICITATE