NEAMȚ: Ce riscă angajații care ar fi vizionat filme pentru adulți la spital

O anchetă are loc la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț. Calculatoarele de la Unitatea de Primiri Urgențe, unde așteaptă zilnic zeci de pacienți, s-ar fi virusat, după ce personalul medical, a vizionat filme pentru adulți, și altele cu Bruce Lee. (vezi articolul AICI)

Din această cauză, internarea pacienților și consultațiile s-au blocat mai bine de 12 ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sala de așteptare era plină de oameni suferinzi, iar ambulanțele, multe cu bolnavi de Covid, așteptau în fața spitalului.

Deocamdată, singura măsură luată de conducerea spitalului a fost de a tăia parţial accesul angajaţilor la internet. Inclusiv la filmele pentru adulţi.

Daniel Harpă, primarul oraşului Târgu Neamţ: “Pentru mine, în prima fază, am zis că e o glumă. Discutasem cu managerul spitalului ca orice problemă apare să fiu anunţat şi, din păcate, nu am fost informat.”

Scandalul ruşinos a ajuns şi în atenţia Poliţiei.

Dacă angajaţii vor fi găsiţi vinovaţi pentru neglijarea atribuţiilor de serviciu şi punerea în pericol a sănătăţii pacienţilor, pot fi sancţionaţi cu 15 la sută din salariu, pe o perioadă de 3 luni, dar se poate ajunge şi la desfacerea contractelor de muncă. – notează stirileprotv.ro

PUBLICITATE