Neamț: Rezultatul examenului histopatologic în cazul tinerei care a născut la spital se va stabili cam în 6 luni

Ancheta în cazul decesului tinerei de 23 de ani, care dăduse naștere unei fetițe la Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, ar putea dura mai multe luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deși incidentul a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2017, rezultatul examenului histopatologic se va stabili cam în 6 luni, după cum a fost anunțată conducerea spitalului de către cei de la Iași.
Din păcate, rezultatul histopatologic, am fost anunțați că durează cam 6 luni. Eu sper să nu dureze atât, dar așa ne-au spus cei de la Iași că durează.” – ne-a declarat Cristina Atănăsoaie Iacob, directorul SJU Piatra-Neamț

În acest caz sunt anchete pe toate planurile: la Poliție, la Colegiul Medicilor, la Comisia de Malpraxis de la DSP Neamț; dar toate vor trebui să aștepte până va veni rezultatul histopatologic care va spune exact cauza decesului, iar abia atunci și conducerea spitalului va da un verdictul final.

Totuși, după ancheta internă, directorul SJU Piatra-Neamț a luat câteva măsuri la nivelul Secției de Obstetrică-Ginecologie dar și primele sancțiuni pentru medicii implicați în acest caz.

Astfel, medicul care s-a ocupat de pacientă în timpul sarcinii, Cosmin Rugină, a primit un avertisment scris, iar medicului cardiolog de gardă din ziua nefericitului eveniment, Lucia Chetreanu, i s-a redus cu 10% salariul pe o lună de zile, nu va mai face gărzi și activitatea ei va fi supravegheată de șeful de gardă, până la finalizarea anchetei.
La nivelul Secției de Obstetrică-Ginecologie.:
– Fiecare gravidă va face o electrocardiogramă la internare.
– Orice modificare a stării de sănătate a gavidei va fi văzută de medicul cardiolog de gardă.
– Medicii de gardă pe Secția de Obstetrică-Ginecologie, am stabilit să vadă toate cazurile de internare, chiar daca medicii curanți sunt alții. Medicii curanți pot veni să-și vadă pacientele dar medicul de gardă va avea toată responsabilitatea cazului.

Vezi și Neamţ: Anchete în lanţ la spital și declarația soțului în cazul tinerei care a murit după ce a născut

PUBLICITATE