NEAMȚ: Cât câștigă în fiecare lună aleșii noștri

Autoritățile și instituțiile publice sunt obligate să publice, de două ori pe an (în datele de 31 martie și 30 septembrie), liste cu salariile pe care le încasează bugetarii, conform Legii salarizării unitare.

Lista nu trebuie să fie nominală, ci să cuprindă datele aferente fiecărei funcții din organigrama instituției sau autorității publice și mai multe elemente precum: salariul de bază, valoarea brută a sporurilor, valoarea anuală a voucherelor de vacanţă, a indemnizației de hrană, orice alte drepturi în bani sau în natură, precum și baza legală a acordării acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit documentului publicat de Consiliul Județean (CJ) Neamț pe 30 septembrie 2020, indemnizația lunară a președintelui CJ Neamț este de 18.720 lei.

Tot la nivelul Consiliului Județean Neamț, vicepreședinții câștigă 16.640 lei. (vezi lista integrală cu salariile bugetarilor la CJ Neamț – AICI)

În privința aleșilor la funcția de primar, situația se prezintă astfel:

La nivelul municipiului Piatra-Neamț, indemnizația viitorului primar va fi tot de 18.720 lei, la fel cu cea a unui președinte de Consiliu Județean. Și viceprimarii au aceleași lefuri cu vicepreședinții CJ Neamț: 16.640 lei. (vezi lista integrală cu salariile bugetarilor la Primăria Piatra-Neamț – AICI)

În municipiul Roman, indemnizația viitorului primar este de 18.200 lei, iar cea a viceprimarului de 15.600 lei.

La Târgu-Neamț, primarul câștigă 13.520 lei iar viceprimarul 11.440 lei.

La Roznov, primarul primește o indemnizație lunară de 12.480 lei iar viceprimarul 10.400 lei.

La nivel de comune, primarul va câștiga 10.400 lei iar viceprimarul 8.320 lei.

La sumele de mai sus, se adaugă majorarea de 25% acordată pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, acolo unde instituția are astfel de proiecte în derulare. Ca exemplu, indemnizația președintelui CJ Neamț sau a primarului municipiului Piatra-Neamț ajunge la 23.400 de lei lunar.

Potrivit legii, indemnizația lunară pentru consilierii locali, respectiv județeni este în cuantum de până la 10% din indemnizația lunară a primarului, respectiv a președintelui consiliului județean.

PUBLICITATE