NEAMȚ: Căruțaș beat, pericol public! A băgat în spital șoferul unei mașini

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au sancționat contravențional un bărbat, din Făurei, cu amendă în cuantum de 2.610 de lei, în urma unui eveniment rutier produs pe DN 15 D.

La data de 11 noiembrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au intervenit la un accident rutier pe DN 15 D, soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 34 de ani, din Roznov, conducea un autoturism pe DN 15 D, în afara localității Făurei, din direcția Roman-Piatra Neamț, a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracțiune animală condus pe același sens de mers de un bărbat de 44 de ani, din Făurei.

Din impact, autoturismul a părăsit partea carosabilă prin dreapta sensului său de deplasare, intrând în coliziune cu un copac.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Ambii participanți la trafic au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului din Roznov, însă în cazul conducătorului atelajului a indicat o valoare de peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul din Făurei a fost sancționat contravențional pentru conducerea unui vehicul cu tracțiune animală neechipată corespunzător cu sursă de lumină şi elemente reflectorizante, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului, conform art. 17 alin. 1 şi 165 lit. e din H.G.1391/2006, cu amendă în cuantum de 2.610 de lei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

PUBLICITATE