NEAMȚ: Campanie a polițiștilor împotriva violenței în școli

Prevenirea violenței în școli, a delicvenței juvenile și a victimizării copiilor reprezintă priorități de acțiune pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La data de 20 februarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gherăiești au desfășurat o activitate de prevenire a faptelor de violență și abuzurilor comise asupra minorilor la Școala Gimnazială din localitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe parcursul activităților, poliţiştii le-au prezentat elevilor aspecte legislative și modalități de prevenire a situațiilor de risc victimal, fiind abordate subiecte diverse.

De asemenea, au fost prezentate cauzele și implicațiile fenomenului de ’’bullying’’ asupra dezvoltării psihice a minorului, inclusiv cu efect asupra dezvoltării unor comportamente de tip predelictual și delictual.

Discuţiile interactive purtate cu copiii au vizat conștientizarea acestora asupra importanței adoptării unui comportament responsabil, în vederea reducerii riscului victimizării minorilor, dar și a prevenirii delicvenței juvenile.

Polițiștii continuă activitățile de prevenire în vederea asigurării unui climat de siguranță, dar şi pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului de instruire a elevilor, în unitățile de învățământ din județul Neamț.

PUBLICITATE