NEAMȚ: Camerele de rovinietă NU vor fi și radare fixe. CNAIR s-a răzgândit

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis astăzi, 4 februarie, un comunicat de presă în care susține că CNAIR și Poliția Română NU au încheiat niciun protocol pentru radare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma informațiilor apărute în presă precizăm că nu există un protocol încheiat între CNAIR SA și Poliția Română privind folosirea în regim de radar a camerelor foto/video amplasate pe drumurile publice.

Camerele foto/video care aparțin CNAIR sunt folosite doar pentru identificarea autovehiculelor care circulă pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fără a  dețin rovinietă sau care tranzitează podurile dunărene fără a achita tariful de trecere (peaj), ori pentru a identifica situațiile care afectează siguranța circulației. – noteză comunicatul de presă.

Informația este una de interes, doar că CNAIR a făcut o eroare. Informația care menționează că din 2019 camerele de rovinietă vor fi și radare fixe nu a apărut în presă ci a fost preluată chiar de la CNAIR.

Un astfel de exemplu îl avem în Neamț, unde am publicat la mijlocul lunii noiembrie acest articol (vezi articolul AICI), iar informațiile au fost preluate (vezi foto) de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (care se află în subordinea CNAIR).

PUBLICITATE