NEAMȚ: Camere de supraveghere în creșele din Piatra-Neamț

Consiliul Local a aprobat, astăzi, un proiect de hotărâre prin care creșele din cartierele Precista și Centru vor fi dotate cu camere de supraveghere.

Așa cum am promis, în ședința Consiliului Local de astăzi, am votat, împreună cu colegii consilieri, alocarea sumei de 50.000 lei pentru dotarea cu camere de supraveghere video/audio la Creșele Precista și Centru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vom prinde in bugetul anului următor fonduri pentru a extinde această procedură și la celelalte creșe din oraș.

Cu privire la evenimentul petrecut în urmă cu două săptămâni, primele măsuri luate de către Direcția de Asistență Socială au fost destituirea coordonatorului Cresei Precista și desfacerea contractului de muncă a îngrijitorului. În paralel, se derulează ancheta poliției, iar în funcție de rezultat, se vor lua masuri suplimentare.

Abuzurile împotriva copiilor trebuie să înceteze definitiv, iar în cadrul unităților școlare ar fi bine sa existe o schimbare de atitudine față de aceste situații, prin metode educaționale pozitive, respectarea copilului în locul umilirii lui și renunțarea la indiferență. – este mesajul transmis de consilierul Romel Bîrjoveanu

PUBLICITATE