Neamț: Braconier prins cu căprioara în portbagaj. A rămas fără arme și mașină

Polițiștii Secţiei 5 Poliţie Gârcina împreună cu specialişti de la Serviciul Arme Explozivi Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Neamţ au prins în flagrant un bărbat, în timp ce transporta o căprioară provenita din braconaj. Vânatul, armele, muniţia, dar şi autovehiculul, toate folosite la braconaj, au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poliţiştii au acţionat în baza unui plan de acţiune, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj cinegetic.

Astfel, în după-amiaza zilei de 8 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Gârcina au oprit în trafic pe DJ 155G, în comuna Bodeşti, o autoutilitară condusă de un bărbat de 50 de ani, din Dobreni.

În interiorul autoutilitarei, poliţiştii au găsit un exemplar împuşcat din specia cervide, femelă, fără a avea aplicat crotal, o armă de vânătoare, precum şi un număr de 4 cartuşe de vânătoare.

Poliţiştii împreună cu specialiştii de la Serviciul Arme Explozivi Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Neamţ, au dispus ridicarea în vederea continuării cercetărilor a altor două arme de vânătoare aparţinând bărbatului, deţinute legal, precum şi a autoutilitarei folosite la transportul căprioarei.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept.

PUBLICITATE