NEAMȚ: Bolnavi de TBC în microbuzul elevilor

Scandal și anchetă în județul Neamț, unde mai mulți bolnavi de TBC au fost duși la secția de votare cu microbuzul școlar. 

Incidentul a ajuns în atenția publică duminică, în ziua alegerilor, la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani din comuna Alexandru cel Bun, după ce imagini cu unii bolnavi de TBC ai spitalului, care au mers la vot cu microbuzul şcolar, au apărut pe Facebook.

Pacienții și nici conducerea spitalului nu au făcut solicitare pentru urna mobilă, astfel că primarul a decis să le pună bolnavilor la dispoziție mijlocul de transport care transportă copiii la școală.

Edilul susține că nu putea să obstrucţioneze dreptul la vot al unor persoane și că a încercat să închirieze autovehicule de la firme de transport, dar nu a reuşit.

După scandalul declanșat, la prima ora a dimineții angajații spitalului au dezinfectat microbuzul școlar iar Direcția de Sănătate Publică din Neamț a deschis o anchetă și trebuie să stabilească dacă ce s-a întâmplat acolo a fost legal sau contrar normelor în domeniu.

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Facebook