NEAMȚ: Biserică din Neamț, veche de 200 de ani, resfințită de Mitropolitul Teofan (VIDEO)

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-a aflat ieri, 3 octombrie 2020, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Bețești, comuna Rediu, județul Neamț, unde a săvârșit slujba de resfințire a bisericii și a centrului parohial.

Zi de sărbătoare pentru enoriașii din localitatea Bețești, județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ieri, 3 octombrie 2020, IPS Mitropolit Teofan, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, a resfințit biserica pusă sub ocrotirea Maicii Domnului.

După binecuvântarea zidurilor și pecetluirea Sfintei Mese, a urmat slujba Sfintei Liturghii, oficiate în aer liber, în curtea parohiei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Evanghelismos” din Piatra Neamț.

Preotul paroh Cristinel Daniel Anăstăsoaiei a primit din partea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei rangul de iconom stavrofor.

De remarcat faptul că ieri, la Parohia Bețești, a fost oficiată pentru prima dată o slujbă arhierească de către un mitropolit al Moldovei, conform datelor indicate de părintele paroh Cristinel Anăstăsoaiei.

Pentru meritele deosebite și pentru munca depusă la ridicarea ansamblului parohial, părintele paroh Cristinel Daniel Anăstăsoaiei a primit din partea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei rangul de iconom stavrofor. Totodată, susținătorii parohiei au primit distincții de vrednicie. La final, Părintele Mitropolit a sfințit ansamblul social și clopotnița bisericii.

Actuala biserică a fost ridicată între anii 1820-1824, în timpul preotului Gheorghe Ceaușu.

În urma cutremurului din 1940, sfântul lăcaș a avut nevoie de reparații majore.

În anul 1986, biserica din Bețești a fost restaurată, repictată și resfințită, în timpul preotului Ioan Feraru.

Între anii 2011-2020 s-au realizat ample lucrări de renovare și înfrumusețare, lăcașul fiind împodobit cu o nouă pictură și cu o catapeteasmă din stejar.

Articol preluat de la:  doxologia.ro

PUBLICITATE
SURSĂMitropolia Moldovei