NEAMȚ: Beat la volan, a omorât un pieton și a fugit. Judecătorii l-au lăsat în libertate

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Poiana Teiului, a fost condamnat de Judecătoria Bicaz la trei ani de închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi penale de 5.400 de lei, după ce, beat la volan, a accidentat mortal un pieton și a fugit de la locul accidentului.

Tânărul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, beneficiind astfel de reducerea pedepsei cu o treime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Accidentul a avut loc la data de 15 august 2019, când polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 17 B.

Șoferul a surprins și accidentat pe DN 17 B, în localitatea Borca, un bărbat, de 49 de ani, care s-ar fi deplasat pe partea carosabilă.

În urma impactului, pietonul a suferit leziuni care au condus la decesul acestuia.

Imediat după producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fără încuviințarea poliției.

La scurt timp, polițiștii au depistat în trafic autoturismul în cauză și întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire, s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit pe DN 15 B, în localitatea Poiana Teiului.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

PUBLICITATE