NEAMȚ: Bărbatul transportat „pe bucăți” la spital va rămâne fără degetul uitat de asistentă

Bărbatul care a ajuns „pe bucăți” la un spital din Iași (vezi articolul AICI) va rămâne fără degetul uitat de asistentă.

„Pacientul a ajuns de la spitalul din Roman la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași. Odată cu el a ajuns și zona amputată (degetul 1 – policele), pacientul având o plagă complexă, produsă de circular, în timpul unei activități practice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cursul evaluării din clinica de chirurgie plastică s-a constatat că acest segment de deget era devitalizat, prezenta leziuni incompatibile cu activitatea de replantare. – a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi.”  – a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi

Potrivit dr. Cimpoeșu, au fost două ambulanțe, una care a transportat pacientul și una cu segmentul de deget, dar cele două ambulanțe s-au întâlnit pe traseul dintre Roman și Iași, iar la momentul ajungerii se aflau în aceeași ambulanță.

„A existat, de asemenea, amputația de deget 2 și leziuni care au necesitat chirurgie plastică și reparatorie la nivelul metacarpulului, la nivelul degetelor 3, 4 și 5, care au fost refăcute integral.

Acum pacientul are cele 3 degete la nivelul mâinii, este în continuare internat și va mai avea nevoie de evaluare din partea chirurgului plastician, iar pe viitor este candidat la un transplant de deget la picior.” – a mai spus Cimpoeșu.

PUBLICITATE