NEAMȚ: Bărbatul din Neamț, bătut și incendiat în Italia, a murit

Un român (originar din Piatra-Neamț) în vârstă de 42 de ani a fost bătut cu brutalitate și incendiat, în Italia în urmă cu două luni. A fost internat până săptămâna trecută la spitalul din Borgo Trento, dar medicii nu au putut decât să-i prelungească agonia, iar pe 17 septembrie a decedat.

Bărbatul trăia de mai mulţi ani în Italia. Rămas fără loc de muncă, dormea pe străzi şi ajunsese într-o situaţie delicată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

El a fost găsit lângă șinele de cale ferată în apropierea gării din Villafranca (Verona) în data de 8 iulie, în jurul orei 7:00, de către un mecanic de locomotivă. Avea fața tumefiată, plină de vânătăi și mai multe arsuri pe corp.

Potrivit ziarului L’Arena, Todirică a fost bătut cu cruzime și apoi incendiat de doi cetățeni italieni și un român. Românul este Cristian Tuca, iar cei doi italieni sunt Liliano Bosoni şi Eros De Mori, rezident în Villafranca. Primii doi au fost deja închişi şi aşteaptă procesul, în timp ce De Mori este în arest la domiciliu.

Conform rotalianul, după decesul bărbatului, un verișor al acestuia rezident și el în Italia, a declarat că frații bărbatului decedat ar dori să-l îngroape în România, la Piatra Neamț, de unde era originar. Având în vedere însă că rudele lui Vasile nu își permit să plătească repatrierea trupului neînsuflețit, primăria din Villafranca s-a oferit să suporte în întregime aceste costuri.

PUBLICITATE