NEAMȚ: Bărbat de 68 de ani, reținut pentru că nu a respectat ordinul de protecție

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamţ au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat, de 68 de ani, din Piatra Neamț, bănuit de comiterea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 4 martie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamţ au fost sesizați de către o femeie, de 62 de ani, din Piatra Neamţ, cu privire la faptul că soțul său, în vârstă de 68 de ani, a încălcat obligaţiile dispuse prin ordinul de protecţie.

Din cercetările efectuate a reieșit că acesta ar fi pătruns, fără drept, în locuința soției sale, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție emis de polițiști la data de 2 martie, prin care era obligat să părăsească locuinţa comună și să păstreze o distanţă de minim 50 de m faţă de aceasta.

Acesta a fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

În urma probării activității infracționale, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 174/2018.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

PUBLICITATE