Neamț: Bani europeni pentru reabilitarea termică a clădirilor Poliției Neamț

Seria reabilitărilor termice susținute prin REGIO-Programul Operațional Regional continuă și în clădiri publice în care funcționează instituții implicate în protecția și asigurarea siguranței cetățenilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în data de 19 septembrie 2018, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est din Piatra Neamț, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ’’Reabilitare termică în vederea creșterii eficienței energetice și modernizarea spațiilor de lucru la I.P.J. Neamț pentru corpurile de clădiri C1, C2 și C6 și la U.M. 0819 pentru corpurile C1 și C2’’, de către Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est și Dl Paul Tablan, Șef al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Proiectul are o durată de implementare de 73 de luni, inclusiv perioada de pregătire și are ca obiectiv creșterea performanței energetice în spațiile de lucru ale I.P.J. Neamț, tinand cont de conditiile climaterice exterioare si de amplasament, de cerintele de confort interior, de nivelul optim din punct de vedere al costurilor, al cerintelor de performanta energetica prin reabilitare termica.  

Valoarea finanțării nerambursabile este 3.492.536 Euro și reprezintă 85 % din valoarea eligibilă a proiectului.

Iată că prin această Prioritate de Investiții care vizează eficiența energetică în clădiri publice, avem ocazia să ne întâlnim și cu noi tipuri de beneficiari în tabloul Programului Operațional Regional, dincolo de unitățile administrativ teritoriale. Ne bucurăm că aceste investiții de reabilitare termică răspund unor nevoi concrete ale acestor instituții și ne așteptăm ca, dincolo de confortul termic superior vizat, experiența implementării acestor proiecte să constituie o oprtunitate de învățare, de creștere a capacității adiministrative, atât pentru noi, cât și pentru beneficiarii noștri, în sensul pregătirii pentru o Europă cu emisii de CO2 cât mai scăzute”. a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est .

PUBLICITATE