NEAMȚ: Bacterii și mizerii în bucătăria Spitalului Județean (FOTO)

Instiuția Prefectului – judetul Neamț a stabilit prin Ordinul Prefectului – Județul Neamț nr 163/06.04.3030 o comisie mixtă de verificare a condițiilor de asigurare a hranei pentru pacienții internați la Spitalul de Urgență Piatra Neamț – blocul alimentar. 

În urma controlului efectuat s-au depistat mai multe nereguli printre care: gradul mare de uzură regăsit în incintele blocului alimentar, unele echipamente prezintă grad foarte mare de uzură precum tocătorul de carne și robotul de legume care urmează a fi scoase de îndată din utilizare, uși și ferestre vechi din lemn care sunt greu de igienizat și dezinfectat, precum rafturile și scaunele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

S-a identificat și infectarea pereților și a structurilor locative, atât din blocul alimentar cât și în majoritatea corpurilor de clădire cu bacteria Pseudomonas spp – cunoscută și drept „Bacil Pioceanic” fiind cel mai reprezentativ microorganism din familia Pseudomonadaceae-lor, oportunist al omului și cea mai bine cunoscută din punct de vedere genetic.

Frecvent, este răspândit în medii umede, dar mai ales în atmosfera de spital și afectează sănătatea pacienților.

După cum bine cunoașteți din presa locală, domnul Ionel Arsene, Președintele Consiliului Județean Neamț a fost pentru prima data în control, la blocul alimentar zilele trecute, după viralizarea unei poze cu micul dejun al pacienților din spital.

Dacă dumnealui ar fi fost atât de interesat de soarta pacienților din spital, lăsând la o parte problema hranei – acolo existând multe alte probleme, putea să reducă din multe cheltuieli ale instituției pe care o conduce sau chiar să le taie, precum evenimentele plătite din bani publici, promovări în presă, pentru care oferă sume considerabile, brandul turistic al județului, achiziții de tot felul, inclusiv de jante de aluminiu  în plină pandemie etc, ar fi putut economisi bani și ar fi putut astfel să-i folosească pentru a suplimenta alocația de hrană a bolnavilor din spital.

După cum bine se știe nivelul actual al alocațiilor de hrană pentru bolnavii din unitățile medicale a fost stabilit în noiembrie 2018, în perioada Guvernului Dăncilă. Hotărârea de Guvern este semnată de Viorica Dăncilă și miniștrii Sorina Pintea (Sănătate) și Orlando Eugen Teodorovici (Finanțe). Ei au considerat că norma de hrană din tabelul de mai jos este suficientă pentru bolnavii internați în spitalele de stat.

PUBLICITATE
SURSĂComunicat Prefectura Neamț