Neamț – Bacalaureat 2018: Astăzi, 4 iulie, se afișează rezultatele

Miercuri, 4 iulie, se afișează primele rezultate la Bacalaureat 2018, atât pe site-ul oficial al Ministerului Educației, cât și la sediile liceelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Notele ar trebui să se afișeze până în ora 12. Există, însă, o probabilitate foarte mare că acest lucru să se întâmple mult mai devreme, în jurul orei 10, așa cum s-a mai întâmplat în alți ani. Notele se postează aproape simultan atât la sediile liceelor, cât și pe internet.

Pentru elevii nemulțumiți de notele lor, de la ora 12:00 se vor putea depune contestații până la ora 16:00, iar rezultatele finale de după recorectări vor fi afișate în data de 9 iulie.

Probele examenului din acest an s-au desfășurat în perioada 25-29 iunie, iar probele de competențe au fost susținute chiar dinaintea încheierii anului școlar. Primul examen a avut loc luni (25 iunie) și a fost cel de la Limba și literatură română. Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului, iar ultimul examen s-a ținut joi, proba scrisă la alegere a profilului și specializării.

Pentru a promova, elevii trebuie să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, cele care s-au ținut în timpul anului școlar (Aceste probe nu influențează în niciun fel media finală, evaluarea în cadrul lor s-a făcut pe baza de calificative), să fi susținut toate probele scrise în acest an (notele pentru fiecare dintre materii să fie mai mare de 5) și media generală a celor trei probe scrise trebuie să depășească notă 6.

PUBLICITATE