NEAMȚ: Avertizare prin Ro-Alert despre prezența unui urs în localitatea Farcașa

Un urs a atacat o gospodărie din Farcașa (sat Farcașa – zona Bisericii vechi), ieri, în jurul orei 23:00, iar oamenii din localitatea au fost avertizați prin RO-ALERT.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, o doamnă a anunțat la „112” că un urs a pătruns în gospodăria ei și i-a luat un porc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pompierii au trimis un mesaj prin RO-ALERT pentru avertizarea populației: „ATENȚIE! A fost semnalată prezența unui urs în comuna Farcașa, sat Farcașa (după Biserca Veche)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, ieri, în jurul orei 23:00, polițiștii din Bicaz, au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din Farcașa, despre faptul că un urs i-a atacat un porc din curtea locuinței.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că un urs a pătruns în curtea femeii și a luat o scroafă dintr-o anexă situată la 30 de metri, în amonte, în spatele locuinței.

La fața locului s-a prezentat și un paznic de vânătoare din cadrul AVP Bradul Neamț, în prezența căruia a fost găsit cadavrul scroafei.

Paguba produsă de urs ar fi în valoare de 1000 de lei.

PUBLICITATE