NEAMȚ: Avertizare imediată: Cod galben de inundații în Neamț (3 iulie)

Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), au emis astăzi, 3 iulie, o avertizare imediată Cod galben de inundaţii, valabilă și în județul Neamț.

COD GALBEN

Data: 03.07.2019 ora 12:50 – 03.07.2019 ora 20:00

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior și a precipitaţiilor în curs și prognozate, se vor produce  în continuare creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Trotuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, judeţele: Harghita, Bacău, Neamț, Covasna și Vrancea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice: Trotuș – bazin superior.

COD GALBEN

Data: 03.07.2019 ora 12:05 – 03.07.2019 ora 20:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bistriţa – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Frumosu – amonte S.H. Frunzeni, județele: Harghita, Neamţ.

COD GALBEN

Data: 03.07.2019 ora 08:00 – 03.07.2019 ora 16:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Moldova – bazin superior și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpulung Moldovenesc – amonte S.H. Tupilați, Bistrița – bazin superior aferent amonte acumularea Frumosu, județele Suceava, Iași, Neamț și Harghita.

PUBLICITATE