NEAMȚ: Avertizare de gheaţă pe traseele montane şi pericol de avalanşe la mare înălţime

Salvamont Neamţ anunţă că în zonele montane situate la altitudini mai mari de 1.200 de metri pe toate potecile turistice s-a format gheaţă.

De asemenea, în Masivul Ceahlău zăpada măsoară între 30 şi 140 centimetri după cota 1.300m şi există pericolul producerii avalanşelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„In vederea prevenirii accidentelor montane cat si a evitariii situatiilor periculoase atragem atentia turistilor care vor vizita in aceste zile zona montana a Judetului Neamt ca la altitunimi mai mari de 1200m pe toate potecile turistice s-a format gheata.

In Masivul Ceahlau zapada masoara dupa coata 1300m intre 30 si 140 cm. In continuare exista pericolul producerii avalanselor. Traseul Cascada Duruitoarea – Piciorul Schiop- Cabana Diochia ramane inchis traficului turistic.

In Cheile Bicazului si Hasmas exista la altitunini de 1500m zone cu gheata si un strat de zapada de 20-40 cm. Aceiasi situatie intalnim si in Muntii Bistritei.

In Muntii Stanisoarei ,zona Parcului Natural Vanatori sunt conditii optime pentru practicarea drumetiilor.

Va reamintim ca drumurile forestiere nu sunt publice , accesul in ariile protejate se face numai pe traseele turistice iar aplicatiile GPS de pe telefoanele mobile au informatii si trasee eronate care va pot pune viata in pericol.

Salvamont Neamt va lucra pe toata prioada sarbatorilor in regim de permanenta cu echipe in Baza Salvamont Dochia pentru asistenta si asigurarea echipei de prim raspuns in Baza Salvamont Dochia si cu echipe de suport si interventie I in Baza Salvamont din Statiunea Durau.

Va dorim sarbatori linistite!” – este mesajul Salvamont Neamț.

PUBLICITATE