NEAMȚ: Au salvat viața unei adolescente care voia să se sinucidă

Articolul continuă după anunț

O adolescentă de 16 ani, din Neamț, care intenționa să se arunce de pe un pod în râul Moldova, a fost convinsă de o polițistă și un jandarm să renunțe la gestul extrem.

Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 13:00, când agent șef adjunct Plugariu Mariana și plutonier Hodorogea Gabriel, care se aflau în serviciu de patrulare pe raza Municipiului Roman, au fost sesizați de către ofițerul de serviciu să se deplaseze de urgență în zona „Punte” deoarece mama unei tinere a sunat la 112 și a spus că fiica ei intenționează să se arunce de pe un pod, după ce a găsit în locuință un bilet de adio.

Patrula mixtă s-a deplasat în acel loc, însă nu a fost găsită tânăra.

Totodată, au fost alertate și echipajele ISU Neamț care au demarat procedurile de căutare în râul Moldova.

Colega noastră a aflat numărul ei de telefon, a sunat-o și după 15 minute de discuții a convins-o să renunțe la actul sinucigaș. Copila de 16 ani se afla în imediata apropiere a podului, iar după discuția avută cu colega noastră, a sosit în locul unde se afla patrula.” – au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.

Pentru că era într-o stare confuză și se simțea rău, chiar a leșinat la un moment dat, polițista a sunat la 112 și a chemat un echipaj medical care a transportat-o la o unitate spitalicească.

Colegii noștri s-au sfătuit împreună și au găsit cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemei. Mama tinerei le-a mulțumit că i-au salvat viața fiicei sale !

Felicitări celor doi colegi care au dat dovadă de mult calm și care datorită experienței acumulate au reușit să o determine pe copilă să renunțe la o posibilă tragedie.” – au mai transmis cei de la Europol

Plugariu Mariana este la a doua „abatere” de acest gen. În urmă cu câteva luni a mai salvat viața unui om! (vezi articolul AICI)