NEAMȚ: Au pierdut tot din cauza unei oale uitate pe foc

O oală uitată pe foc a dus, în noaptea de joi spre vineri, la un incendiu devastator, care a mistuit două gospodării în localitatea Zănești.

Munca de o viaţă a două familii s-a făcut scrum şi niciunul dintre proprietari nu era asigurat.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, însă nu au putut decât să limiteze proporţiile dezastrului. Intervenţia a durat a șapte ore.

Proprietarul bucătăriei de vară, de unde a pornit incendiul, a auzit pocnituri în puterea nopţii. S-a gândit întâi că plouă cu gheaţă şi până să îşi dea seama ce se întâmplă de fapt, focul luase proporţii. Omul a dat alarma şi a cerut ajutor, însă în numai câteva minute flăcările i-au cuprins şi casa! – notează stirileprotv.ro

Aici am avut o butelie în magazia de vară. Am pus la foc ceva să fierb acolo, dar m-am luat de vorbă şi am uitat să mai sting aragazul. De acolo a plecat ca a fost din placaj peretele şi aici aveam o magazie de lemne. În 10 minute, era totul în flăcări.” – a declarat proprietarul pentru sursa citată.

În numai câteva minute, s-a aprins şi casa vecinilor, din cauza vântului puternic şi a magaziilor construite din lemn. Proprietarii au apucat să salveze doar maşina parcată în curte.

„Când am ieşit afară, am văzut că e foc. Nu ajunsese încă la mine şi am ieşit şi am sculat-o pe soţie. Eu am rămas cu ce e pe mine, la fel şi soţia.” – a spus celălalt proprietar

Proprietarii urmează să îşi reconstruiască locuinţele din banii lor, pentru că nu aveau asigurare împotriva incendiilor.

Reamitim că potrivit ISU Neamț, ca urmare a producerii incendiului, au ars:

  • Prima gospodărie – acoperișul locuinței și anexele din lemn, fiind salvate parterul și etajul locuinței;
  • A doua gospodărie – au ars două locuințe, din care o locuință în totalitate, iar la a doua 4 camere cu bunurile din interior și acoperișul, fiind salvate alte trei camere. Cele două locuințe erau unite prin anexe realizate din lemn.

Suprafața totală a construcțiilor mistuite de flăcări este de aproximativ 500 metri pătrați.

Pompierii militari au evacuat din cele două gospodării în flăcări și 4 butelii de aragaz, evitând astfel o eventuală explozie.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,aparat de gătit (aragaz) nesupravegheat”.

Reportajul video îl puteți viziona aici: stirileprotv.ro/stiri/actualitate/au-ramas-fara-munca-de-o-viata

PUBLICITATE