NEAMȚ: Au pierdut tot din cauza unei oale uitate pe foc

O oală uitată pe foc a dus, în noaptea de joi spre vineri, la un incendiu devastator, care a mistuit două gospodării în localitatea Zănești.

Munca de o viaţă a două familii s-a făcut scrum şi niciunul dintre proprietari nu era asigurat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, însă nu au putut decât să limiteze proporţiile dezastrului. Intervenţia a durat a șapte ore.

Proprietarul bucătăriei de vară, de unde a pornit incendiul, a auzit pocnituri în puterea nopţii. S-a gândit întâi că plouă cu gheaţă şi până să îşi dea seama ce se întâmplă de fapt, focul luase proporţii. Omul a dat alarma şi a cerut ajutor, însă în numai câteva minute flăcările i-au cuprins şi casa! – notează stirileprotv.ro

Aici am avut o butelie în magazia de vară. Am pus la foc ceva să fierb acolo, dar m-am luat de vorbă şi am uitat să mai sting aragazul. De acolo a plecat ca a fost din placaj peretele şi aici aveam o magazie de lemne. În 10 minute, era totul în flăcări.” – a declarat proprietarul pentru sursa citată.

În numai câteva minute, s-a aprins şi casa vecinilor, din cauza vântului puternic şi a magaziilor construite din lemn. Proprietarii au apucat să salveze doar maşina parcată în curte.

„Când am ieşit afară, am văzut că e foc. Nu ajunsese încă la mine şi am ieşit şi am sculat-o pe soţie. Eu am rămas cu ce e pe mine, la fel şi soţia.” – a spus celălalt proprietar

Proprietarii urmează să îşi reconstruiască locuinţele din banii lor, pentru că nu aveau asigurare împotriva incendiilor.

Reamitim că potrivit ISU Neamț, ca urmare a producerii incendiului, au ars:

  • Prima gospodărie – acoperișul locuinței și anexele din lemn, fiind salvate parterul și etajul locuinței;
  • A doua gospodărie – au ars două locuințe, din care o locuință în totalitate, iar la a doua 4 camere cu bunurile din interior și acoperișul, fiind salvate alte trei camere. Cele două locuințe erau unite prin anexe realizate din lemn.

Suprafața totală a construcțiilor mistuite de flăcări este de aproximativ 500 metri pătrați.

Pompierii militari au evacuat din cele două gospodării în flăcări și 4 butelii de aragaz, evitând astfel o eventuală explozie.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,aparat de gătit (aragaz) nesupravegheat”.

Reportajul video îl puteți viziona aici: stirileprotv.ro/stiri/actualitate/au-ramas-fara-munca-de-o-viata

PUBLICITATE