NEAMȚ: Au furat o mașină și au incendiat-o

Polițiștii au reușit identificarea persoanelor bănuite de comiterea infracțiunilor de furt și distrugere prin incendiere a unui autoturism. Un tânăr de 21 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arest.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 13 martie, polițiștii Secției de Poliție Săvinești împreună cu cei din cadrul Secţiei de Poliţie Ştefan cel Mare au identificat și reținut doi tineri din localitatea Ştefan cel Mare, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosinţă și distrugere prin incendiere.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, la data de 08.03.2019, polițiștii Postului de Poliţie Dochia au fost sesizaţi de către un bărbat din Dochia, despre faptul că i-a fost sustras autoturismul de către persoane necunoscute.

Din cercetări, s-a stabilit că în noaptea de 8 martie, cei doi s-ar fi deplasat în satul Dochia, unde ar fi încercat să sustragă un autoturism şi o autoutilitară, prin forţarea portierelor, iar din interior au rupt conductorii electrici de la contact cu intenția de a le porni.

Întrucât nu au reușit acest lucru, aceștia ar fi sustras un alt autoturism, neasigurat, cu cheile în contact, de pe o stradă din Dochia.

Tânărul de 21 de ani, care nu posedă permis de conducere, ar fi condus autoturismul sustras până în comuna Ştefan cel Mare, unde, la data de 10.03.2019 l-ar fi distrus prin incendiere, cauzând un prejudiciu de 3500 de lei.

Polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de tânărul de 21 ani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de infracțiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și distrugere.

Acesta a fost încarcerat în arestul I.P.J. Neamţ, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Față de tânărul de 20 de ani, cercetările sunt continuate în stare de libertate.

PUBLICITATE