NEAMȚ: Atenționări de la meteorologi, recomandări de la jandarmii montani

Având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, îndeosebi în zona montană înaltă, emisă pentru intervalul 28 ianuarie ora 20.00 – 29 ianuarie ora 18.00, care vizează și partea vestică a județului Neamț, pentru prevenirea accidentelor sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani recomandă turiştilor aflaţi în stațiunile montane din județ:

  • să nu se aventureze pe traseele montane în intervalul menționat, să se echipeze corespunzător şi să rămână în zona cabanelor. În această perioadă traseele prezintă porțiuni acoperite cu gheață.
  • să se informeze despre evoluţia vremii iar în cazul în care sunt nevoiţi să folosească traseele montane să nu plece singuri la drum, să aleagă un traseu mai puţin dificil și să evite zonele de creastă.
  • să se retragă în locuri adăpostite sau la cea mai apropiată cabană dacă întâmpină dificultăți pe traseu sau se înrăutăţeşte vremea.

Turiștii aflați în dificultate pot solicita sprijinul jandarmilor montani apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajului de jandarmerie din zona în care se află.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
PUBLICITATE