NEAMȚ: Atenție șoferi! Polițiștii vor acționa în weekend pe drumurile naționale și europene din județ

În acest week-end, poliţiştii nemțeni vor acţiona pe principalele drumuri naționale și europene din județ, în zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În vederea prevenirii evenimentelor rutiere, polițiștii nemțeni vă recomandă:

– Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

-Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

-Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

-Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

-Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă! – informează comunicatul IPJ Neamț

PUBLICITATE