NEAMȚ: Atelier inedit! Cum se produce săpunul de casă

Există obiecte, mai simple sau mai sofisticate, de care ne folosim zilnic, fie pentru a comunica (pix, tastatura computerului, telefon…), fie pentru divertisment (reviste, cărţi…), ori pentru igiena personală (periuţă, pieptene, diferite uleiuri şi creme…).

Din ultima categorie face parte şi săpunul. Fiecare dintre noi, poate, ne-am întrebat cum se obţine acesta? Prin ce procedee chimice? Cu ce materii prime?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La o parte dintre aceste curiozităţi, prin intermediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, pot fi găsite răspunsuri.

Astfel, sub genericul Secrete de frumuseţe de la bunica, instituţia noastră, în parteneriat cu firma Cosmetice naturale „Roua dimineţii”, organizează Atelierul de fabricat săpun de casă.

Sub îndrumarea formatorului Simona Barna, inginer chimist, asistent universitar şi cercetător în cadrul Facultăţii de inginerie chimică şi Protecţia mediului, se poate pătrunde în fascinanta lume a industriei cosmetice.

Structurat în trei etape – teorie, formule, practică –, pe parcursul a opt ore, participanţii la acest atelier inedit vor descoperi paşii corecţi şi vor deprinde noţiunile ştiinţifice care stau la baza tehnicilor de formulare ideale pentru producerea săpunurilor solide, precum şi tipurile de ingrediente folosite, proporţia în care ele sunt utilizate.

Atelierul este proiectat pentru participarea a maximum şase cursanţi. Taxa de înscriere este de 150 de lei, fiind incluse suportul de curs, două săpunuri realizate, Diploma de participare, precum şi, pentru iubitorii de socializare, coffee break pregătit de organizatori.

Ineditul atelier de fabricat săpun de casă se va desfăşura sâmbătă, 13 februarie 2021, ora 10:00, la sediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, strada Ştefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamţ.

Înscrierile pentru Atelier se pot face până în preziua evenimentului la telefon 0233.21.40.26 sau direct, la Secretariatul Centrului.

PUBLICITATE