Neamț: Asociația Județeană de Fotbal acuzată de abuz și încălcarea regulamentului


Aftanase Neculai, președintele echipei de fotbal Voința Rediu a trimis publicației noastre o sesizare privind un abuz al Asociației Județene de Fotbal (AJF).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri 04.05.2016 a fost programată etapa din Cupa Romaniei la orele 17:00. meciul s-a desfășurat conform regulamentului AJF, regulament care se regăsește în mapa trimisă de AJF fiecărui club. Meciul s-a desfășurat conform regulamentului și regulilor stabilite în teren de brigada de arbitri și observator, delegați de către AJF.

La sfârșitul celor 90 de minute de joc scorul a fost egal Voința Rediu – Tineretul Candești 2-2. Arbitrul central Arușoaiei Ovidiu și observatorul Lazăr Petru au decis și s-au conformat regulamentului AJF să se treacă la executarea loviturilor de pedeapsă fără a se mai juca cele doua reprize de prelungire a câte 15 minute. Noi am insistat să se joace prelungiri și dumnealor au spus și ne-au arătat regulamentul în teren că se vor juca prelungiri din semifinale și să ne supunem ordinelor brigăzii de arbitrii plus observator conform regulamentului. Am executat lovituri de la 11 metrii și în urma loviturilor Voința Rediu a câștigat meciul cu 5-4 fără a fi nici un fel de discuție sau alte incidente. S-a încheiat raportul de arbitraj, s-a plătit brigada de arbitrii, s-a semnat de către delegații ambelor echipe, ne-am felicitat și a rămas sa jucam meciul următor din Cupa României.

A doua zi, domnul Toma, președintele AJF și domnul Bratu, cei care conduc AJF Piatra Neamț, m-au chemat la sediul AJF să negociem o problemă, o neînțelegere. Acolo mi-au explicat că ar trebui să se rejoace meciul pentru ca nu s-au disputat cele 2 reprize de prelungiri și că noi, nu are rost sa mergem și dacă nu vrem sa mai rejucăm partida să ne prezentăm doar cu 7 jucători și sa câștige Tineretul Candesti cu 3-0.

Noi considerăm că ce a depins de noi am făcut conform regulamentului de organizare prezentat la meci, am plătit baremul brigăzii de arbitrii, am încheiat meciul câștigându-l pe teren cu scorul de 5-4 și consideram că în acest caz suntem dezavantajați și conducerea AJF face o gravă eroare și o încălcare grava a regulamentului. Nu este pentru prima data când echipa este dezavantajată de conducerea AJF, și deja se fac abuzuri grosolane și încălcări grave.” – a declarat Aftanase Neculai, președintele echipei de fotbal Voința Rediu


Pe site-ul AJF-ului, apare și un comunicat care notează această problemă

ajf neamtComitetul de Urgenta al AJF Neamt, întrunit în data de 5 mai 2016, a analizat evenimentele petrecute la jocul Vointa Rediu – Tineretul Candesti, din etapa 4-a fazei judetene a Cupei Romaniei Timisoreana – editia 2016-2017, si anunta urmatoarele:

Partida se va rejuca in ziua de vineri, 6 mai 2016, de la ora 17:00, deoarece nu s-a disputat regulamentar: la finele primelor 90 de de joc scorul a fost egal si s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare fara a se mai juca prelungiri. De asemenea, s-a hotarit excluderea domnului Lazar Petru din corpul de observatori.

PRECIZARI

AJF Neamt tine sa comunice tuturor celor implicati in activitatea fotbalistica faptul ca in acest sezon al Cupei Romaniei toate jocurile de pina la faza semifinalelor s-au disputat si se vor mai disputa intr-o singura mansa.

Pentru ca mai sint de jucat meciuri din faza sferturilor de finala, tot intr-o singura mansa, precizam ca in cazul in care dupa 90 de minute se va consemna egalitatea pe tabela de marcaj atunci se vor juca doua reprize de prelungiri a cite 15 minute fiecare. Daca si dupa aceste reprize de prelungiri egalitatea pe tabela de marcaj se va mentine, atunci se va trece la lovituri de departajare conform regulamentului.

IN SEMIFINALE, conform ROAF AJF Neamt, se va juca in sistem tur-retur, iar in caz de egalitate dupa doua jocuri, ambele echipe obtinind victoria cu acelasi scor sau ambele jocuri terminindu-se remiza (cu acelasi scor), meciul retur se va prelungi cu doua reprize a cite 15 minute fiecare. Daca pina la finalul celor doua reprize de prelungiri nu se mai inscribe nici un gol, atunci cistigatoarea se va stabili in urma loviturilor de departajare, care se vor executa conform regulamentului.

PUBLICITATE