NEAMȚ: Asasinul unui nemțean, prins după ce evadase

Un cetățean albanez care a executat doi români la Torino, a fost prins de autorități. Bărbatul fusese condamnat pe viață pentru uciderea Ramonei (22 de ani, din Bârlad) și a lui Valerică (37 de ani, din Roman), pe care i-a împușcat în plină stradă.

Crima a avut loc în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2008 și ar fi pornit de la un conflict minor între Valerică și o prostituată din oraș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La acea vreme presa relata că Ramona urma să se căsătorească cu Valerică și aveau nunta programată la un restaurant din Bârlad, locul de naștere al Ramonei.

Cu câteva zile înainte să plece în România, spre Bârlad, între Valerică Dascălu și albanezul Tesi Basho a izbucnit un conflict.

Ar fi fost vorba despre neînțelegeri plecate de la un presupus incident dintre bărbatul din Neamț și o prostituată, aceasta din urmă chemându-l în ajutor pe albanez.

Tesi Basho a pornit în căutarea celor doi români și în momentul în care i-a găsit a izbucnit o altercație. Albanezul a scos o armă și i-a ucis pe cei doi cu 11 focuri de armă. Din corpul Ramonei legiștii au scos cinci gloanțe, iar din cel al bărbatului șase gloanțe.

Agresorul a fugit atunci, însă a fost identificat de polițiști și condamnat la închisoare pe viață.

Conform stiridiaspora.ro în 2016, însă, acesta a reușit să scape din închisoarea Rebibbia din Roma, alături de alți trei compatrioți, după o evadare spectaculoasă.

Poliția italiană, ajutată de INTERPOL, nu a renunțat la căutări, iar în urma unui pont trimis forțelor speciale albaneze Tesi Basho a fost localizat și arestat în dimineața zilei de miercuri, 16 octombrie 2019.

PUBLICITATE