Neamţ: Aproape 2.500 copii nu au primit la termen vaccinul hexavalent


Aproximativ 2.500 de copii din judeţul Neamţ nu au primit vaccinul hexavalent din lipsa serului, a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ. – notează radioiasi.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit sursei citate, oficialii Ministerului Sănătăţii au trimis o circulară prin care înştiinţează Direcţiile de Sănătate Publică de faptul că vor primi aceste vaccinuri după data de 8 noiembrie.

‘Noi am făcut un necesar de vaccin hexavalent, atât în ceea ce priveşte cele 2.500 de restanţe cât şi pentru cei care trebuie vaccinaţi la termen, în perioada următoare, şi am trimis către Ministerul Sănătăţii o solicitare în acest sens. Ni s-a răspuns că după data de 8 noiembrie vom primi de la Unifarm aceste doze. Sperăm să primim ceea ce am solicitat’, a declarat doctorul Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ.

După ce Unifarm va trimite la DSP Neamţ dozele de vaccin hexavalent, reprezentanţii instituţiei vor distribui la rândul lor către medicii de familie aceste doze, în funcţie de solicitările fiecărui medic.

D.M.B.
sursa: radioiasi.ro

PUBLICITATE