NEAMȚ: Anunț fals privind amânarea simulării de luni, 18 martie

Simularea examenelor de Bacalaureat va începe luni, 18 martie, la ora 9:00, cu testarea elevilor de clasele a XI-a și a XII-a la Limba și literatura română. 

Conform calendarului simulării examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018 – 2019, pe 18 martie elevii vor susține proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 19 martie la Limba şi literatura maternă, pe 20 martie proba obligatorie a profilului, pe 21 martie proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a) iar pe 29 martie- afișarea rezultatelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deoarece pe unele forumuri dedicate elevilor şi profesorilor a aparut un document în care se anunţa că simularea se suspendă, unii profesori, directori dar și cei din Ministerul Educației au reacţionat imediat.

Deoarece circulă niște zvonuri cum că simularea examenului de bacalaureat nu ar mai avea loc, vă anunț pe această cale că zvonurile sunt false, iar calendarul simularii rămâne neschimbat. – este mesajul directorului unui liceu din Neamț

În legătură cu instigarea la protest prin nerezolvarea subiectelor, eu, profesor de pedagogie, nu sunt de acord!
Vă invit să protestați venind la cursuri, adresând întrebări complexe profesorilor voștri, cerându-le (acolo unde e cazul!) să-și facă meseria așa cum trebuie! Citiți, fiți activi la cursuri, obligați profesorii să fie creativi și doar așa mă veți convinge că vă pasă! – mai spune directorul, ca răspuns la forma de protest organizată de Consiliul Naţional al Elevilor (care îndeamnă pe toţi participanţii la simulare să depună foaia goală).

PUBLICITATE