Neamț: ANM a prelungit avertizarea meteo. Două coduri portocalii de ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, astăzi (20 aprilie), avertizările (COD PORTOCALIU şi COD GALBEN), de precipitaţii abundente, ninsori şi vânt puternic pentru aproape toată zona Moldovei, până vineri, la ora 15:00. (vezi articolul inițial – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

COD GALBEN
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 11:00 – 21 APRILIE, ORA 14:00
Fenomene vizate:
precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă, intensificări ale vântului; conform textului şi hărţii
În intervalul menţionat în Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.
Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge  55…65 km/h.

Notă: Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile și se va produce brumă, în cursul nopții de joi/vineri, îndeosebi în regiunile vestice, iar în noaptea de vineri/sâmbătă  în cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU 1
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 11:00 – 20 APRILIE, ORA 15:00
Fenomene vizate: ninsori și strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Carpaților Orientali, Meridionali și înzona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea;
În  cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, va ninge și se va depune strat de zăpadă consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind zăpada. Se vor cumula cantități de 30…45 l/mp.

COD PORTOCALIU 2
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 15 – 21 APRILIE, ORA 09:00
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, ninsori și depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și a Carpaților Orientali și Meridionali;
În cea mai mare parte a Moldovei, începând cu după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor cumula local 50…60 l/mp . La începutul intervalului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar din cursul nopții de joi/vineri (20/21 aprilie) vor  predomina ninsorile și  se va depune strat de zăpadă. În  cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50…65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

PUBLICITATE