NEAMȚ: Angajații unei primării vor „adopta” bătrânii

La Roznov, Comitetul Local de Situații de Urgență a adoptat o decizie ca urmare a măsurilor adoptate de autorități cu privire la ajutorul care trebuie acordat în această perioadă persoanelor în vârstă din România.

În contextul limitării accesului în afara domiciliului pentru persoanele de peste 65 de ani, în conformitate cu Ordonanța militară nr. 4, autoritățile locale din orașul Roznov, județul Neamț, au adoptat măsuri de ajutorare a acestei categorii de vârstă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, fiecare salariat al Primăriei Roznov va avea grijă de un bătrân, aflat în nevoie, pe perioada stării de urgență.

La nivelul orașului, sunt 1505 persoane peste 65 de ani, dintre care au fost identificate 88 de persoane vulnerabile de care fiecare angajat va avea grijă în această perioadă. În afară de salariații primăriei, s-au mai alăturat proiectului un consilier local și 10 voluntari.

Aceștia se vor ocupa de relațiile bătrânilor cu autoritățile publice, cu medicii de familie, îi vor ajuta la cumpărăturile alimentelor sau a medicamentelor, plata facturilor și alte forme de ajutor solicitate de aceste persoane vulnerabile.

„Am lansat astăzi, în cadrul Comitetului Local de Situații de Urgență, Proiectul “Un angajat, un bătrân”, care prevede că, începând de luni, 30 Martie 2020 fiecare salariat al Primăriei Roznov, va “adopta” o persoană vârstnică aflată în nevoie, pe perioada situației de urgență. Aceștia vor menține permanent legătura cu persoanele vulnerabile, asigurându-le toate serviciile necesare ( relația cu autoritățile locale și cu medicii de familie, procurarea de alimente, produse de igienă, medicamente, în funcție de nevoile fiecăruia). Pe această cale invit să ni se alăture în acest proiect orice cetățean al orașului Roznov care dorește să aducă o mângâiere bătrânilor aflați în nevoi!”, a anunțat primarul Ionel Ciubotaru.

PUBLICITATE