NEAMȚ: Anchetă în cazul copilului umilit. Primarul și polițiștii s-au autosesizat

ACTUALIZARE: NEAMȚ: DGASPC, reacție în cazul copilului umilit. „Aceste imagini reprezintă un abuz”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma videoclipului apărut pe rețelele de socializare, pe care l-am publicat în articolul: Imagini revoltătoare în Neamț! Copil umilit și aruncat în șanț, polițiștii dar și Primăria Săvinești au făcut demersuri pentru identificarea agresorului.

Se pare că fapta a avut loc în primăvara anului 2018, dar abia acum imaginile au apărut pe rețelele de socializare.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, polițiștii s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. În urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției de Poliție Săvinești a rezultat că fapta a fost comisă în primăvara anului 2018. În acest moment cei implicați, atât minorul agresat, agresorul dar și ceilalți doi care se aflau împreună cu aceștia au fost identificați și conduși la poliție pentru a fi audiați (în prezența părinților și a unui psiholog).

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe – ne-a declarat Robert Costan, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Cei patru sunt din Săvinești iar fapta a fost comisă pe o stradă din aceeași localitate. Tânărul agresat este un copil de 10-11 ani, iar agresorul este un minor de 13 ani.

În urma sesizării din presa locală și după ce am văzut pe o rețea de socializare acest film, dimineață, la ora 8:30, am fosrmat o „celulă de criză” din care a făcut parte șefa Postului de Poliție din Săvinești, directorul de școală și personalul de la Asistența Socială. Fapta a avut loc în fața fostei școli (școala veche, cum i se spune în Săvinești), unde acum funcționează un Centru pentru Copii.

I-am identificat pe cei implicați. Cel agresat provine dintr-o familie cu 10 copii, el fiind al 10-lea. Au fost chemați copiii, împreună cu părinții la poliție și am sesizat și pe cei din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ. Ceea ce o să permită legea o să facem pentru a nu mai avea astfel de fapte în comună. – ne-a declarat Daniel Horciu, primarul comunei Săvinești.

PUBLICITATE