NEAMȚ: ANAF va înceta publicarea restanţelor fiscale ale persoanelor fizice

Obligaţiile fiscale restante ale persoanelor fizice nu vor mai fi publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, conform unui proiect de ordin publicat astăzi la rubrica Transparenţă decizională. Proiectul va pune în aplicare modificările Codului de Procedura Fiscala şi va determina ANAF să publice doar restanţele la buget ale persoanelor juridice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, se reglementează şi situaţia în care un debitor are de recuperat sume de la stat, (sume de rambursat/restituit de la buget ori sume de încasat de la autorităţi contractante ale statului român), caz în care aceşti debitori nu sunt consideraţi că înregistrează obligaţii fiscale restante, astfel că nici contribuabilii în această situaţie nu vor fi publicaţi pe pagina de internet a ANAF.

”Ne dorim un climat fiscal echitabil fundamentat pe încredere reciprocă, atât de necesară unei dezvoltării sănătoase a mediului antreprenorial românesc. De asemenea, intrăm în normalitate şi încetăm expunerea inutilă a contribuabililor, deoarece este mai importantă recuperarea restanţelor decât spectacolul mediatic.” a precizat, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

PUBLICITATE