NEAMȚ: Amenzi de 18.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 139 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 99 de mijloace de transport și au fost legitimate 774 de persoane.

Echipele de control au depistat  96 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală au fost sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

De asemenea, o sancțiune a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

În cadrul acțiunilor au fost desfășurate și activități preventive de informare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 18.000 de lei.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV-2.

Scopul poliţiştilor nu este acela de a aplica sancţiuni, ci activităţile sunt desfăşurate pentru ca toţi cetăţenii să conștientizeze faptul că, sănătatea și viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

PUBLICITATE