NEAMȚ: Amenințări grave la adresa familiei unui politician din Neamț (FOTO)

Şeful USR Neamţ a formulat plângere penală pentru ameninţare împotriva unui angajat al primăriei Roman. El susţine că a primit pe facebook mesaje în care era ameninţat că îi va fi violată soţia şi a prezentat şi o serie de printscreen-uri care dovedesc acest lucru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc, astăzi, la sediul USR Roman, președintele USR Neamț, Radu Samson, a discutat despre o amenințare primită anul trecut și în urma căreia a făcut și o plângere penală.

Anul trecut, în luna august, am primit pe Facebook mai multe mesaje de amenințare. La început au fost insulte, calomnii și apoi s-au transformat în amenințări inclusiv la adresa soției, nu doar la adresa mea. N-am făcut acest lucru public, pentru că scopul nostru, al politicienilor, nu e să ne victimizăm. (…) Dar nu mă așteptam niciodată să scrie cineva într-un mesaj: „dacă pun și eu țiganii să o violeze pe nevastă-ta”.

Discutăm de mesaje destul de grave. În acest sens am formulat o plângere penală anul trecut, în august, care a rămas nesoluționată.

Într-unul din mesaje, partenerul meu de conversație se recomanda ca fiind funcționar public în Primăria Roman. (…) În urma plângerii, am fost chemați amândoi la poliție și am avut ocazia să-l cunosc personal. Nu îl văzusem în viața mea până să primesc aceste mesaje.

A declarat polițiștilor că „într-adevăr este contul lui de Facebook dar că nu a scris el mesajele ci, probabil, un coleg de birou când el era plecat la masă pentru că el intră pe Facebook doar de pe calculatorul de la serviciu”.

Având în vedere acest incident, îi recomand domnului primar Lucian Micu să fie mai atent pe cine angajează în aparatul de lucru al primarului și-i solicit public să ia măsuri de sancționare a acestui tip de comportamente care fac un deserviciu atât imaginii instituției în care lucrează funcționarul și pe care domnul prima o conduce.”, a spus Radu Samson, președintele USR Neamț.

Primăria Roman s-a autosesizat în acest caz și va face o anchetă pentru a stabili dacă angajatul respectiv este responsabil de acuzațiile aduse de reclamant și a se aplica, dacă se confirmă acuzațiile, măsurile de sancționare legale

Conducerea Primăriei municipiului Roman s-a autosesizat în urma declarații-lor apărute în spațiul public referitoare la depunerea unei plângeri penale împotriva unui funcționar din cadrul administrației locale. Până la acest moment, Primăria municipiului Roman nu a fost informată oficial despre acest caz nici de către reclamant și nici de o altă autoritate care are atribuții pentru cercetarea faptei. Conform legislației în vigoare și a regulamentului intern, comisia de etică și comisia de disciplină de la nivelul Primăriei municipiului Roman vor efectua o anchetă, cu audierea tuturor părților, urmând a se stabili cine este responsabil de acuzațiile aduse de reclamant și a se aplica, dacă se confirmă acuzațiile, măsurile de sancționare legale (de la avertisment și până la încetarea raportului de muncă). Conducerea Primăriei municipiului Roman își exprimă regretul cu privire la situația de fapt și are încredere că instituțiile abilitate pentru verificarea acuzațiilor își vor da toată silința pentru identificarea persoanei vinovate și pentru a o trage la răspundere, conform legii. – informează Primăria Roman

PUBLICITATE