NEAMȚ: Amendă pentru părinții unui elev prins „chiulind” de la școală

Părinții unui elev care a fost prins de polițiștii locali din Roman „trăgând chiulul” de la școală au fost amendați cu 100 de lei.

Potrivit unei sinteze a activității Poliției Locale Roman, în perioada 29 martie – 4 aprilie, polițiștii locali au surprins doi elevi care nu s-au prezentat la ore. Astfel, părinții unuia dintre cei doi elevi au primit amendă în valoare de 100 de lei, iar în celălalt caz au primit avertisment.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Persoane care nu au respectat, în calitate de părinţi, obligaţia de a lua măsuri pentru şcolarizarea elevului, pe perioada învăţământului obligatoriu = 2:
a) amendă aplicată cf. Legii 61/1991R = 1 în valoare de 100 lei.
b) avertisment aplicat cf. Legii 1/2011 = 1. – conform sintezei activității Poliției Locale

Cei doi sunt înscriși la Școala Costache Negri (Nr.2) din Roman, iar sesizarea către Poliția Locală a venit din partea Consiliului de Administrație al școlii.

Referitor la detalierea cazului din sinteza Poliției Locale pe săptămâna anterioară, vă informăm că, în urma unei sesizări primite de către Poliția Locală din partea Consiliului de Administrație al unei instituții de învățământ din municipiu, s-au identificat minori care au fost înscriși la școală, dar care nu s-au prezentat la cursuri.

În acest caz, părinții au fost sancționați conform Legii 1/2011. – ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

PUBLICITATE